Azi facem Ruladă de biscuiți cu cremă de Raffaello, Rulada copilăriei pe care mi-o aduc aminte atât de bine din vremea când eram acasă la părinți si care nu lipsea aproape niciodată de pe platourile festive si nu numai.
Din numai câteva ingrediente simple si la indemna tuturor facem un desert cu amintiri din vremea copilăriei. Doar că de data aceasta am ales să fac din biscuiți digestivi la care am adăugat și Nutella să vedem cum iese si nu mică mi-a fost mirarea când am văzut rezultatul, excelentă!
Umplutura este atât de lipicioasă si delicioasă, în care am adăugat atât unt cât să fie cremoasă dar nu grețoasă, iar laptele praf si cocosul vin în completarea unui tablou perfect al unui desert special.
Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar si pentru modul de preparare foarte simplu detaliat pas cu pas pentru o reușită garantată.
Ingrediente pentru compoziția cu cacao:
Ingrediente pentru umplutura de Raffaello:
Mod de preparare:
Într-un blender zdrobim biscuiții până obținem o compoziție nisipoasă.
Punem biscuiții într-un vas încăpător peste care adăugăm Nutella, laptele, cacaua și omogenizăm.
Între 2 foi de hârtie de copt întindem compoziția de biscuiți cu o lățime de 50 și o lungime de 40 cm.
Punem zahărul cu sarea și apa la foc mic și fierbem până se topește complet zahărul.
Adăugăm untul în compoziția fierbinte și oprim focul. Lăsăm să se topească și untul.
Adăugăm cocosul, lapte praf în compoziția fierbinte și omogenizăm.
Turnăm compoziția de cocos caldă peste cea de biscuiți și o nivelăm exact ca în fotografie, lăsând 2-3 cm neacoperit de cocos.
Rulăm strâns în foaia de copt și dăm la frigider până a doua zi, asta în caz că mai aveți răbdare 🤣🤣🤣.
Tăiem cu ajutorul unui cuțit bine ascuțit și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.