Mi-am propus astăzi să fac o supă de ciuperci cu legume și găluște de făină. Ideală pentru cei care vor sa mănânce sănătos dar și pentru cei care care țin cure de slăbire.
Ciupercile sunt căutate mai ales de vegetarieni, de cei care țin post dar și de amatorii de ciuperci cum sunt eu 🙂
Ciupercile conțin foarte mulți nutrienți benefici organismului nostru, unele ciuperci având o importanță farmaceutică și terapeutică fiind cunoscute încă din vechime.
Importantă sursa de fibre, vitamine și minerale precum: B1, B2, B6, acid folic, potasiu, cupru, fier, magneziu, seleniu, antioxidanți, etc.
Cu un conținut de 80% de apă, ciupercile sunt bogate in fibre, adăugate în Alimentația noastră ele ne vor oferi starea de sațietate cu un aport caloric scăzut.
E vară, perioada ideală pentru a profita de legumele proaspete și de sezon culese la maturitate deplină. Am dat o raită prin piața volantă și am luat câteva legume, niște champignon albe și brune, dar și niște hribi minunați.
Supa poate fi făcută și de post fără găluște, fiind ideală pentru vegetarieni.
Alte supe de ciuperci pe care le recomand cu toată încrederea:
Curățăm toate legumele, inclusiv ciupercile. le spălam și le taiem bastonașe sau felii după cum ne place sa le vedem in farfurie. Nu există o regulă pentru tăierea acestora. Ceapa și usturoiul le tocăm mărunt. Pentru început vom pune uleiul de măsline intr-o oală, adăugăm legumele, ceapa și usturoiul și puțină sare, le călim bine după care vom adauga ciupercile și continuăm gătirea până ce și ciupercile s-au înmuiat. Punem supa și lăsăm să dea in clocot, timp în care vom bate oul, punem făina și amestecăm bine, până vom obține un aluat de găluște. Cu ajutorul unei linguri vom tăia/rupe găluștele în supă și lăsam sa fiarbă încă 10-12 minute. Tocăm pătrunjelul mărunt.