Iaca venii și vremea unui tort mai aparte atât din punct de vedere al culorilor dar și al numelui, Tortul Roz – Tortul îndrăgostiților
Nu mă gândeam vreodată că am să fac un astfel de tort, sincer nu prea vedeam eu culorile astea pe o prăjitură însă după câteva teste rezultatul acea să fie de un roz pal foarte plăcut. Să vă mai spun de gust, textură și consistență, sunt geniale. Este foarte ușor de pregătit cu ingrediente simple și la îndemâna tuturor, cu o cremă fină de brânză cu zmeură și blaturi însiropate cu culori ce te înseamnă să-l mănânci cu ochii.
Și cum astăzi e ziua îndrăgostiților nu putea să lipsească un desert care să nu respecte tematica, așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente blat de vanilie:
Ingredinete pentru crema de brânză cu zmeură:
Ingrediente pentru sirop:
Mod de prepare pentru blatul de vanilie:
Preîncălzim cuptorul la 165 de grade Celsius.
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă rotundă cu dimensiunea de 20 cm sau punem într-o formă dreptunghiulară de aceeași dimensiune și ea cu fundul tapetat.
Separăm ouăle. Gălbenușurile le amestecăm cu uleiul, laptele până obținem o compoziție omogenă.
Albușurile le mixăm la viteza mare cu sarea, până lasă valuri la suprafață asemeni unei zăpezi moi, adăugăm treptat zahărul și mixăm până obținem o spumă fermă, lucioasă și zahărul este topit complet.
Adaugăm compoziția de gălbenușuri și mai mixăm un pic până la omogenizare la viteză mică.
Adăugăm făina cernută în 2 tranșe și amestecăm cu o spatulă cu mișcări ușoare de jos in sus.
Împărțim compoziția în 2 părți egale iar într-una adăugăm o picătură de colorant alimentar de culoare roșie și omogenizăm ușor.
Punem câte o lingură de aluat când din cel roz când din cel alb si continuăm până terminăm compozițiile.
Nivelăm și dăm la cuptor pentru 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și mai lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt cupă care transferăm pe un grătar și lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru crema de brânză cu zmeură:
Punem zmeura cu zeama de lămâie și zahărul tos la fiert. Fierbem circa 15-20 minute la foc mediu, până se leagă și prinde consistență.
Strecurăm compoziția de zmeură printr-o sită deasă, astfel încât să obținem cam 100-120 g de piure.
Batem untul cu zahărul pudră până se omogenizează.
Încorporăm crema de brânză si mixăm maxim 1 minut până se spumează. Scoatem afară 100 g si o lăsăm deoparte. Nu mixati mai mult ca riscați dă se taie.
Turnăm piureul călduț peste crema rămasă și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule. Scoatem și din această cremă roz 100 g și o dăm deoparte.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet după care îl strecurăm
Asamblare:
Îndepărtăm pojghița de deasupra cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire. Tăiem blatul în 3 părți egale.
Împărțim crema cu Meură rămasă în 4 părți egale.
Punem un blat îl insiropăm, o parte de cremă, celălat blat, iar însiropat și cu ultimele 2 părți de cremă îmbrăcăm complet tortul.
Într-un sac cu șpriț cu formă stelară punem cremele păstrate mai devreme, așa cum vedeți în fotografie.
Ornăm cu crema din sac si zmeură. Dăm la rece până a doua zi, după care tăiem cu un cuțit cu lama subțire, bine ascuțit și înmuiat în apă fierbinte. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă si poftă bună.