Aceste biscuiți crăpați cu nuci fără făină sunt de-a dreptul geniale, iar iubitorii de nucă cu siguranță vor fi incantați, ca să nu mai zic de cei care au intoleranță la gluten.
Modul de preparare este atât de simplu, ai nevoie doar de câteva ingrediente și fursecurile sunt gata în mai puțin de 30 de minute. Potrivite pentru cafeaua de dimineață, un dulce care să încheie masa dar și pe un platou asortat de sărbători.
Vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare descris pas cu pas și însoțit de fotografii.
Ingrediente
60 g albușuri
150 g zahăr tos
Un praf de sare
300 g nuci/alune de pădure măcinate sau mix
1 linguriță extract de vanilie
Coaja răzuită de la o lămâie netratată (doar partea galbenă)
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă lejeră asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și continuăm să mixăm până bezeaua devine fermă și lucioasă, iar zahărul este complet topit.
Adăugăm extractul de vanilie, coaja de lămâie și amestecăm ușor atât cât să se combine.
Încorporăm nuca în albușuri și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție omogenă. Nu amestecați mai mult decât este necesar a fi combinate ingredientele.
Împărțim compoziția în 20 de părți egale, aproximativ marimea unei nuci, formăm biluțe și le trecem prin zahărul pudră. Aici ar fi ideal să aveți un clește de înghețată, vă va ușura munca, dar merge și fără.
Punem biluțele date prin zahăr pe tavă și dăm la cuptor pentru 13-15 minute, atât cât să se rumenească ușor. Nu coaceți mai mult, că se vor face maro și nu arată bine.
Simplu, rapid, gustos și fără gluten, așadar spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.