Bun găsit oameni faini! Astazi vom discuta și vom face Carpaccio, dar nu din carne ci din piersici! La baza Carpaccio-ul este o sumă de felii de carne crudă (de vită, pește, fructe de mare, etc) cu câteva lingurițe dressing, servită de obicei ca aperitiv. Dar de ce nu am face și din fructe?! O rețetă de desert mai ușoară și mai gustoasă din compot de piersici nici că ar putea fi! Vom folosi atât piersicile cât și sucul lor.
Batem frișca, adăugăm zahărul, iaurtul și batem din nou pana obținem o crema fina.
Punem siropul de la compot la fiert, adăugăm zahărul, zeama de lămâie și îl lăsam sa fiarbă pana ajunge la jumătate și va ajunge la consistența mierii, adăugăm untul și-l incorporăm in sirop, dăm deoparte, iar acesta va fi dressingul pe care îl vom folosi la montajul preparatului nostru.
Tocăm grosier fisticul.
Tocăm menta fin și o vom adauga in cremă
Tăiem persocile felii subțiri.
Punem crema intr-un sac cu șpriț, dar dacă nu avem putem folosi o pungă, căreia îi tăiem colțul.
Punem feliile circular pe farfurie, deasupra crema, fistic, dressingul și câteva felii de mentă. Vă dorim poftă bună!