De când mă știu noi facem numai ouă vopsite natural în coji de ceapă fără nici un fel de adaos chimic și sincer nu le-aș schimba cu nimic.
Sunt ouăle vopsite exact ca la bunica în Ardeal și acest aspect îmi aduce aminte de copilăria petrecută alături de cele mai dragi ființe din viața mea, familia. De faptul că ne strângeam toate neamurile acasă cum le plăcea lor să spună deși fiecare locuiam te miri pe unde prin țară, pentru noi era acasă, chiar dacă eram la bunici. Nu am să uit niciodată această tradiție ca de Paște să ne strângem cu toții, să mergem la biserică din sat, unde luam parte la slujba de Înviere a Domnului după care ajunși acasă să ne așezăm cu toții prin prejurul mesei, să râdem, să petrecem până dimineață în zori! Dă îmi este dor, atât de dor de acea perioadă a vieții mele, simplă și frumoasă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor necesare, dar și modul de preparare explicat pas cu pas.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Scoatem ouăle din frigider cu minim o oră înainte de a ne apuca de ele.
Punem 3/4 din cojile de ceapă, oțetul cu apa la fiert pe foc mic până obținem o culoare asemeni ceaiului.
În acest timp spălăm bine ouăle cu un burete și detergent de vase.
Punem câte o frunză sau chiar două pe ouăle ușor umede și le învelim strâns în bucăți de ciorap, adunăm într-un loc și legăm cu ața de cusut de rotind 10-12 ori, rupem și e suficient, nu e nevoie să facem nod.
Punem ouăle în apa caldă, fără să clocotească si pornim focul pe minim spre mediu, acoperim cu restul de coji de ceapă uscate și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 8-9 minute din momentul în care a început să clocotească.
Scoatem ouăle și îndepărtăm ciorapul și frunza cât încă sunt umede, cu ajutorul unui șervețel umed, astfel încât să nu rămână frunze pe ou.
Așa arată ouăle înainte de a fi date cu slănină.
Le ungem bine cu slănina și le dăm deoparte să se răcească. Simplu, rapid și sănătos!