Azi facem un desert de vară Prăjitura Bounty cu Oreo și zmeură fără coacere care cu siguranță va fii iubit în egală măsură atât de cei mici cât și de cei mai mari.
De fapt ce poate fii mai bun decât o combinație de ingrediente adorate de toată lumea, Oreo, zmeură, mascarpone, ciocolată… da din toate aceste ingrediente iese un desert de te lingi pe degete până la coate.
Modul de preparare este foarte ușor, nu necesită coacere și lista ingredientelor este la îndemâna tuturor, mai ales acum in perioada asta când este și foarte ieftină.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blatul de Oreo:
Pentru umplutura de cocos:
Ingrediente pentru crema Oreo cu zmeură:
Ingrediente pentru topping și finisat:
Mod de preparare pentru blatul de Oreo:
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 25/25 cm cu margini mai înalte.
Punem biscuiții într-un robot de Bucătărie și îi mixăm prin pulsare până obținem o compoziție asemănătoare pesmetului.
Adăugăm untul topit și amestecăm rapid.
Turnăm compoziția și o nivelăm. Dăm la rece.
Mod de preparare pentru stratul de cocos:
Punem laptele condensat într-un vas, adaugăm untul topit, mierea, fulgii de cocos și praful de sare și omogenizăm.
Turnăm compoziția de cocos peste cea de biscuiți, nivelăm și dăm la rece.
Mod de preparare pentru crema de Oreo cu zmeură:
Rupem biscuiți în bucățele mai măricele.
Mixăm la viteză mică mascarponele împreună cu zahărul pudră, zahărul vanilat și mierea până se omogenizează.
Turnăm smântâna pentru frișcă peste compoziția de mascarpone și mixăm până obținem o cremă fină care are ținută. Nu bateți prea mult că se va întări prea tare și biscuiții nu se vor mai umezi.
Încorporăm biscuiții și zmeura în cremă și amestecăm ușor.
Turnăm compoziția obținută peste cea de cocos, nivelăm și dăm la rece.
Mod de preparare pentru glazură:
Punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata și lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm până obținem o cremă fină și omogenă. Eu am mai adăugat o linguriță de ness și bine că am făcut asta că a ieșit perfectă.
Lăsăm să se răcească după care turnăm peste compoziția de biscuiți și distribuim cât încă este moale zmeura din loc în loc apăsând ușor să facă priză. Dăm la rece peste noapte musai.
Tăiem felii și este gata de servit! 😍😍😍 Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.