E vremea postului, prilej numai bun să facem niște sărățele fragede de post cu borș.
Din numai câteva ingrediente simple pe care majoritatea le avem în cămară, azi facem cele mai bune și mai fragede sărățele de post.
Totul a pornit de la cornulețele de post cu borș, pe care vroiam să le pregătesc, însă de dimineață poftele s-au schimbat radical și vroiam ceva sărat. Și cum mă gândeam eu ce să pregătesc, am făcut aluatul de cornulețe cu borș, doar că nu am pus ingredientele dulci în el.
Ce putea să nu iasă sau sa iasă rău, că frăgezimea nu ține de ingredientele dulci și uite-așa oul l-am înlocuit cu semințele de in și au ieșit niște sărățele atât de fragede și de gustoase încât nu cred să fii mâncat altele de post mai bune ca și acestea.
Așadar vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de post, intrați în secțiunea rețete de post, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Încălzim borșul atât cât să putem ține degetul în el.
Amestecăm semințele de in măcinate cu cele 3 linguri de apă și dăm deoparte. Dacă nu găsim gata măcinate le putem măcina cu mașina de cafea, așa cum am făcut și eu.
Punem făina într-un castron și facem o gaură în mijlocul ei.
Adăugăm drojdia, zahărul și borșul încălzit.
Amestecăm în mijlocul aluatului cât să se amestece drojdia cu zahărul, borșul și să se formeze consistența unei maia. Lăsăm 15-20 minute la dospit, în funcție de cât de cald este în bucătărie.
Adăugăm uleiul și frământăm rapid până obținem un aluat omogen. Nu vă speriați nu va fi neted și nici elastic, dar așa trebuie să fie.
Lăsăm din nou la dospit pentru încă jumătate de oră, acoperit cu o folie sau un prosop de bucătărie.
Pe un plan de lucru bine înfăinat punem aluatul și îl întindem cu o dimensiune de 30/40 de cm.
Împăturim aluatul spre centrul lui astfel: venim o treime cu partea de sus în jos, aducem partea de jos peste cea de sus, aducem partea din dreapta o treime spre stanga și ultima fază aducem partea din stânga peste cea din dreapta.
Presărăm din nou făină pe planul de lucru și intindem din nou aluatul la aceeași dimensiune de 30/40 cm.
De aici trebuie să ne mișcăm rapid. Ungem aluatul cu amestecul de in.
Tăiem ssărățelele cu ajutorul unui pinten și presărăm semințele.
Punem totul pe tavă și dăm la cuptor pentru 25-28 de minute sau până se rumenesc frumos.
Spor la treabă și poftă bună!