Supă de ciuperci de pădure cu smântână și pesto de pătrunjel cu usturoi poate cea mai bună pe care am făcut-o și mâncat vreodată.
Este ceva vreme de când alături de niște prieteni am mâncat o supă de ciuperci de pădure cu smântână si pesto de pătrunjel cu usturoi, la un restaurant din oraș, atât de bună, încât mi-am spus ca trebuie să o reproduc măcar pe o scară de la 1:1 dacă nu chiar mai bună 😂😂😂
Practic aceasta supă de ciuperci de pădure cu smântână și pesto de usturoi pe care am servit-o eu era doar din hribi și champignon, iar eu am făcut-o din mai multe feluri de ciuperci printre care hribi, gălbiori, pleurotus și champignon brune.
Este o supă atât de bună încât as fi in stare să mănânc întreaga oală odată. 🙈🙈
Acum ca suntem in sezonul ciupercilor de pădure, eu spun că este cel mai prielnic moment in care să ne bucurăm de gustul proaspăt al ciupercilor de pădure.
O putem face și in miezul iernii, din ciuperci deshidratate, dar nimic nu se compară cu gustul proaspăt din plin sezonul lor
Ingrediente pentru supă:
Ingrediente pentru pesto:
Mod de preparare:
Pentru început spălam toate ciupercile și le scurgem bine de apa. Usturoiul îl curățăm și îl tocăm mărunt.
Încingem o tigaie la foc mare, adăugăm 3 linguri de ulei de măsline și unul din felurile de ciuperci, le tragem pentru 2-3 minute, in ultimul minut punând o parte din usturoi, le dam deoparte și facem la fel și pentru celelalte ciuperci.
În aceeași tigaie la foc mare punem toate ciupercile și le gătim 1-2 minute împreună pentru a îmbina gusturile.
Punem supa într-o oala la fiert, iar in timp ce fierbe supa, intr-un castron facem liezonul: vom pune smântâna, gălbenușurile și le omogenizăm.
Când supa fierbe luăm cu un polonic din oală și punem in fir subțire peste compoziția de gălbenușuri iar cu ajutorul unui tel amestecăm continuu. Încercam să luăm cât mai multă supa, astfel încât sa aducem liezonul cât mai aproape de temperatura supei din oală.
Oprim focul, turnam liezonul peste și mai amestecăm in oala timp de 2-3 minute.
Pentru pesto de pătrunjel, vom pune toate ingredientele intr-un blender și mixăm până obținem o compoziție omogenă.
Montăm in farfurii ciupercile, frunze și pesto de pătrunjel iar la final supa.
Nu este nici o problema dacă punem ciupercile și pesto-ul direct in supa.
Spor la treabă dragii mei și poftaaaa buna!
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.