Tarta cu ciocolata și zmeura

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -16Servings+
  • 25 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 45 mGata in
Print Recipe

Ciocolata și zmeura, combinația ideală a oricărui desert. Nu cred ca exista cineva căruia sa nu ii placa ciocolata iar in combinație cu parfumul și gustul zmeurei vor face ca papilele gustative sa o ia razna!
Am descoperit acest desert pe vremea când eram copil și avea cu totul o alta forma. Ce-i drept pe parcurs a suferit foarte multe modificări pana a ajuns in forma de azi și cred ca Tanti Lili e mândra de modificările aduse. Nu pot spune îmbunătățiri, pentru ca și atunci era cel mai bun desert pe care-l făcea când apărea zmeura, însă aluatul era fără cacao, ciocolata era cu un conținut scăzut de cacao și crema era fiarta cu făina.
Astăzi pot spune că aceasta Tarta a ajuns in punctul culminant!

Ingredients

  • Pentru aluat
  • Pentru crema

Step by step method

  • Prima data ne apucam de aluat și cu ajutorul unui robot de Bucătărie mixam făina, sarea, untul și zaharul până obținem un aluat nisipos, adăugăm apa și gălbenușul și mai mixam pana se încorporează și acestea dar nu foarte mult. Dam aluatul la rece pentru 15-20 de minute. Daca nu avem un robot de Bucătărie putem sa facem aluatul cu mâna, pentru prima parte in care amestecam faina cu untul, folosind doar degetele pentru a nu încălzi untul.

  • Scoatem aluatul din frigider și îl întindem pe o planșă de lucru tapetata cu faina sub forma de cerc depășind cu 2 cm diametrul formei de copt. Pentru acesta avem nevoie de o tava cu diametrul de 28 de cm. Întindem aluatul in forma și netezim marginile, astfel încât sa fie cât mai uniforme. Punem o hârtie de copt in interiorul tăvii peste aluat și umplem cu fasole boabe sau cu biluțe speciale pentru copt, asta pentru a păstra aceeași forma a aluatului și după coacere. Coacem 20 de minute la 180 de grade, după care golim fasolea, scoatem hârtia și mai coacem aproximativ 7-8 minute. O lăsam sa se răcească in forma apoi o scoatem afara și o pregătim pentru umplut.

  • Pentru crema de ciocolata, punem smântâna la înfierbântat, adăugăm ciocolata rupta bucăți și amestecam pana se topește

  • Întindem 500 g de zmeura in tarta și turnam ciocolata peste, zmeura. Nivelam, astfel încât sa fie cât mai uniformă. Restul de zmeura o punem deasupra. Spor la treaba și pofta buna.

Comments (2)

  • Dana

    Apa nu este trecuta la lista cu ingrediente. Ciocolata amestecata cu smantana trebuie sa fie data la rece? Mie minae para mai inchegata a d-voastra.. am lasat o si eu la temperatura camerei insa tot lichida a fost, nu aveam cum sa nivelez deoarece curgea singura inntoate locurile. Cand am inceput sa pun si al doilea strat de zmeura, ciocolata curgea… pe laturi… Este la rece acum, nu stiu cum va arata mai incolo, insa pana acum nu-mi inspira a reusita, tot blatul pluteste intr-o baltoaca de ciocolata 😓 Era mult mai bine daca lasam la rece ciocolata si apoi o mixam un pic…asa sigur era o reusita. Mi-am dorit foarte mult sa fac aceasta tarta, astazi este aniversarea casatoriei, insa e pur si simplu dezastruos.. si nu cred ca mai am incredere in a mai incerca vreo reteta de-a d-voastra.
    O seara frumoasa.

    • chefnicu

      Ceva nu e in regula, baza de smanatana cu ciocolata este exact ganajul clasic și imposibil sa fie lichida. Le temperatura camerei, ea este destul de solida, as putea spune ca aproape ca un sos mai gros. Este normal sa nu o băgați la frigider ca se întărește și nu o mai puteți turna. Nu stii ce ați făcut, dar sunteți prima persoana care spune ca nu i-a reușit… restul fiind chiar incantați… dar se mai întâmpla. Aceste retete sunt testate in totalitate de mine și mi-au ieșit… probabil ciocolata sau nu știu exact de ce a fost atât de lichida… cântarul… nu știu… seara frunoasa!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password