Azi facem un desert special pentru un om special, tort Alebo cu mascarpone, lime și fructe de pădure
Este atât de ușor de pregătit, trebuie doar un blat de pandișpan pe care cred că fiecare dintre noi l-a făcut cel puțin o dată în viață, crema e floare la ureche pui toate ingredientele într-un bol și le mixezi până obții o cremă fină și lucioasă. Ingredientele sunt destul de accesibile pentru fiecare dintre noi, si până la urmă ca orice desert festiv își merită pe deplin orice bănuț.
Blat fin ușor umed, cremă de mascarpone cu lime și multe fructe de pădure. Atât de răcoritor și de parfumat încât nu cred că ar exista cineva care să îl refuze.
Combinația de brânză mascarpone cu lime este un deliciu în sine, iar dacă mai adăugăm și fructe de pădure totul se schimbă în Perfecțiune. Probabil veți vedea că blatul nu este însiropat deloc, nu vă faceți griji, nu este nici un fel de problemă va trage suficient de la crema de mascarpone.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blatul de vanilie:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu lime:
Ingrediente pentru stratul crocant de deasupra:
Mod de preparare pentru blatul de vanilie:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm fundul unei tăvi rotunde cu diametrul de 26 de cm cu hârtie de copt.
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Adăugăm gălbenușurile amestecate cu uleiul și amestecăm usor.
Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.
Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm și o dăm la cuptor pentru 28-30 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem tava din cuptor și o mai lăsăm în 10 minute după care scoatem blatul pe un grătar să se răcească.
Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu lime:
Într-un bol vom pune mascarponele, coaja de lime, zahărul pudră și amestecăm ușor cu o paletă până se înmoaie.
Adăugăm smântâna pentru frișcă și mixăm până obținem o cremă fină și lejeră. Nu mixati mai mult că se va întări.
Mod de preparare pentru stratul crocant:
Preîncălzim cuptorul la 130 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o spumă asemănătoare unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și mixăm până se topește și bezeaua va fi lucioasă și consistentă.
Adăugăm nuca măcinată și amestecăm ușor cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm compoziția în strat uniform de vreo 1 cm grosime, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și o dăm la cuptor pentru 60-70 de minute sau până devine crocantă. Oprim cuptorul, și lăsăm tava înăuntru cu ușa întredeschisă până se răcește complet. Eu am făcut-o rotundă pentru a-mi exersa desenarea perfecta a unui cerc, dar se poate turna sub orice formă.
După răcirea completă, o rupem bucățele de mărimi diferite și o lăsăm pe tavă să se usuce bine.
Asamblare:
Tăiem blatul în 2 părți egale.
Ungem blatul cu 1/4 din cremă, distribuim uniform fructele.
Ungem din nou cu 1/4 cremă.
Venim cu al doilea blat și îmbrăcăm tortul cu restul de cremă. Dăm la rece pentru 3-4 ore. Decorăm cu bucățile de bezea cu nucă, fructe și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună.