Ceva gustos dar și foarte ușor de făcut este această prăjitură rapidă cu ciocolată, zmeură și mascarpone.
Combinația clasică, dar excelentă între ciocolată și zmeură, este adorată de toți iubitorii de ciocolată, însă intervenția cremei de mascarpone vine cu un plus de gust și savoare.
Ideea de a face această prăjitură mi-a venit după ce am făcut ciocolata umplută cu dulceața de zmeură cu semințe de Chia. Mă tot gândeam cum să fac și recunosc primul test a fost un epic fail, dar nu m-am lăsat așa cu una cu două, iar ceea ce a ieșit este divin, cred că cea mai bună combinație făcută vreodată. Blat umed de ciocolată, dulceață de zmeură ușor acrișoară și finețea cremei de mascarpone sunt combinația fatală pentru orice împătimit al deserturilor pe bază de ciocolată!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente Pentru blat:
Ingrediente pentru crema de mascarpone:
Mod de preparare tort de ciocolată cu zmeură și cremă de mascarpone:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pentru blat:
Într-un bol amestecam toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul, uleiul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.
Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.
Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.
Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35/30 cm. Nivelăm uniform compoziția.
Coacem 22-25 de minute. După coacere, scoatem tava afară și o lăsăm să se răcească în tavă.
După ce s-au răcit, răsturnăm pe partea opusă, desfacem cu grijă hârtia de copt și o tăiem în 18-24 părți egale. 🙂
Mod de preparare pentru crema de mascarpone:
Punem mascarponele împreună cu zahărul pudră într-un bol și cu ajutorul unui robot de bucătărie la viteză mică omogenizăm.
Adăugăm frișca și amestecăm ușor până obținem o cremă fină și omogenă.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț turnăm aveline de jur împrejurul bucăților de prăjitură crema. Punem un strat de dulceață în interiorul avelinelelor de cremă.
Asezăm zmeura, decorăm cu mentă și o dăm la frigider pentru 1 oră, după care putem servi. Spor la treabă și poftă bună!