Un desert răcoritor de vară, tiramisu cu banane și căpșuni dar binevenit și în mijlocul iernii ori cu diferite ocazii. Din pișcoturi, cremă de mascarpone și fructe proaspete veți face un desert excelent care va fi apreciat atât de cei mici, dar și de cei mari!
Este atât de versatil încât se poate face și cu zmeură, ananas sau fructele care preferate de dumneavoastră.
Spre deosebire de tiramisu clasic nu conține ouă și cafea, motiv pentru care este ideal pentru cei mici, dar și pentru cei care nu consumă sau nu le place gustul cafelei.
Pișcoturile dulci în combinație cu sucul de portocale ușor acrișor și crema de mascarpone sunt combinația perfectă a unui desert reușit.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem mascarponele într-un castron și cu ajutorul unui robot de bucătărie îl mixăm adăugând jumătate din zahărul pudră, jumătate din smântâna pentru frișcă, batem din nou până la omogenizare.
poi restul de zahăr și smântână, continuăm să batem până obținem o cremă fină și lucioasă(cam 1 minut)
Înmuiem jumătate din pișcoturi în sucul de portocale și facem primul strat, ungem cu jumătate din crema de mascarpone.
Punem căpșuni tăiate felii pe toată suprafața și le presăm ușor.
Venim cu al doilea rând de pișcoturi înmuiate în suc de portocale, ungem cu puțină cremă de mascarpone, atât cât să acoperim pișcoturile.
Tăiem bananele pe lung și le distribuim una lângă cealaltă, până umplem toată suprafața.
Punem restul de cremă deasupra, întindem bine și presărăm pudra de biscuiți și dăm la frigider pentru câteva ore sau până a doua zi.
Simplu, rapid, răcoritor și gustos. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!