Ciambellone umplut cu cremă de ciocolată, o prăjiturică italienească la origine, care la noi poartă denumirea de guguluf, foarte ușor și rapid de făcut.
Un chec simplu cu umplutură de ciocolată, dar un deliciu gata in numai o oră. Să știți ca pentru mine lucrurile simple sunt cele mai bune. Prefer prăjiturile care se fac rapid cu ingredinete simple, pe care le poate face oricine, fără termometre și timpi exacți. Acest chec este unul dintre acele bunătăți pe care eu le prefer în locul torturilor cu creme fel de fel. Componentele le găsești cel mai adesea în cămară și frigider, modul de execuție este simplu și acum pot spune că nici nu mai am nevoie de cântar, masor ingredinetele din ochi, asta datorită aceluiași castron in care pregătesc Ciambellone umplut cu cremă de ciocolată.
Ideal pentru micul dejun alături de cafeaua de dimineață sau ca o gustare în pauzele pe care le am, dar și la cină împreună cu un pahar de lapte.
Astăzi l-am făcut cu cremă de ciocolată însă este atât de versatil încât se poate face cu lămâie, cu nuci, cu fulgi de ciocolata, cu fructe uscate, etc.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început ne vom apuca de aluat: într-un castron vom pune ouăle, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Vom mixa până obținem o spumă.
După care vom adăuga uleiul și laptele și mixăm până obținem o compoziție omogenă.
Încorporăm făina amestecată cu praful de copt și amidonul. Omogenizăm compoziția și o împărțim în două părți egale. Turnăm jumătate din compoziție intr-o tavă Bundt și o punem la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute, o scoatem afară și pe mijlocul aluatului vom turna cu ajutorul unui sac crema de ciocolată cât se poate de repede, astfel încât sa nu se întindă pe toată suprafața aluatului. Punem și cealaltă jumătate de aluat și mai lăsam 20-25 de minute la cuptor sau pana trece testul scobitorii.
Simplu, gustos și de efect, nu-i așa?! Acum vă las să pregătiți Ciambellone umplut cu cremă de ciocolată sau mai bine zis checul cu ciocolată, dar nu înainte de a vă ura spor la treabă și pofta bună!
Pentru început ne vom apuca de aluat: intr-un castron vom pune ouăle, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Vom mixa până obținem o spumă după care vom adăuga uleiul și laptele. Mixăm iar apoi încorporăm făina amestecată cu praful de copt și amidonul. Omogenizăm compoziția și o împărțim in două. Turnăm jumătate din compoziție intr-o tavă Bundt și o punem la cuptorul încins la 180 de grade pentru 20 de minute.
După ce au trecut cele 20 de minute, o scoatem afară și pe mijlocul aluatului vom turna cu ajutorul unui sac crema de ciocolată cât se poate de repede, astfel încât sa nu se întindă pe toată suprafața aluatului. Punem și cealaltă jumătate de aluat și mai lăsam 20-25 de minute la cuptor sau pana trece testul scobitorii.
Simplu, gustos și de efect, nu-i așa?! Acum vă las să pregătiți Ciambellone umplut cu cremă de ciocolată sau mai bine zis checul cu ciocolată, dar nu înainte de a vă ura spor la treabă și pofta bună!
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Viola
Complimenti sunteti profesonisti ! 10 cu merite
chefnicu
Mulțumesc frumos!